På verdens tag - foredrag med bjergbestiger

​Foredraget bliver afholdt på Himmerlandscentrets Idrætsefterskole i Haverslev torsdag den 10. oktober kl. 19:30, hvor bjergbestiger Rasmus Kragh vil fortælle om sine mange oplevelser på verdens højeste bjerg.

Foredraget er til fordel for Barnets Blå Hus Vesthimmerland, som hjælper børn i alderen 0-13 år fra familier med alkohol- eller stofproblemer

Bag foredraget står Hans-Jørgen Kastberg, som var hovedsponsor for Rasmus Kragh på Mount Everest. Et samarbejde, der kulminerede med en bestigning af verdens højeste bjerg uden brug af kunstig ilt i maj måned efter to tidligere topforsøg.

”Jeg håber, at rigtig mange vil komme og høre foredraget med Rasmus. Mount Everest er i sig selv meget interessant, og samtidig har vi at gøre med en dansk bjergbestiger, som blev den første til at bestige verdens top uden kunstig ilt. Det kræver altså meget forberedelse og styrke som top-sportsudøver at nå sådan et mål, både fysisk og mentalt”, siger Hans-Jørgen Kastberg og sætter disse ord på støtten til Barnets Blå Hus i Vesthimmerland:

”Alt billetsalg går til et super godt og vigtigt formål, nemlig Barnets Blå Hus i Vesthimmerland. Derfor håber jeg på stor opbakning til foredraget, der udover selve fortællingen om bestigningen af Mount Everest støtter et hus og miljø, som med økonomisk opbakning kan fortsætte det vigtige arbejde med at hjælpe børn og forældre i vores lokalsamfund”, siger Hans-Jørgen Kastberg.

Hos Barnets Blå Hus i Vesthimmerland vækker initiativet om foredraget og støtten stor glæde:

”Det betyder rigtig meget for os og vores arbejde med børn fra familier med alkohol- og stofproblemer, at vi oplever en opbakning til vores fælles indsats. Så vi vil gerne takke initiativtager Hans-Jørgen Kastberg for at støtte Barnets Blå Hus i Vesthimmerland med pengene fra billetsalget. En økonomisk håndsrækning gør altid en stor forskel og derfor håber vi også, at et spændende foredrag om Mount Everest og en støtte til et vigtigt formål trækker mange mennesker til”, siger leder af Barnets Blå Hus i Vesthimmerland, Ole Smed.

Selve foredraget koster kun 75 kroner og vil vare i halvanden time i HCI-hallen på Himmerlandscentrets Idrætsefterskole i Haverslev, hvor der også vil være kaffe og kage til de fremmødte.