Intens afslutningLørdag den 27. juni kunne vi på HCI sige farvel til årgang 2019-20, en årgang som har været igennem et turbulent og anderledes efterskoleår, som skiller sig ud fra det, som de fleste andre årgange har oplevet.


Coronaen satte en pludselig og uventet stopper for efterskoleliver fra den ene dag til den anden. Der blev hurtigt etableret undervisning og efterskoleaktiviteter online - og dermed var der masser af fællesskab intakt, ja måske endda styrket, da eleverne og medarbejderne endelig kunne være sammen igen fra mandag den 18. maj.


De sidste 6 uger blev intense og oplevelsesrige, så man næsten glemte, at vi alle havde været væk i 9 uger.


Afslutningen på HCI blev uden den traditionelle opvisning - den havde vi lavet nogle dage forinden. Forældrene var samlet i små grupper i klasselokaler, hvor de sad "bus-style". Opvisningen fra Rødhus Strand blev vist på skærme rundt om i lokalerne, hvor der var klapsalver og stående ovationer, da eleverne var færdige med opvisningen. Et anderledes men også rørende indslag i en afslutning, som på trods af restriktioner blev intens og følelsesladet, som alle de andre år.


Medarbejderne kunne ikke kramme eleverne farvel, men de fik alle klistret et hjerte på sig, da de defilerede forbi medarbejdergruppen og sagde farvel - og på gensyn.


Vi ser frem til mødet med 2020-21, som gerne må blive et minderigt hold, hvor coronaen ikke kommer til at fylde så meget.