HCI vinder undervisningsmiljøprisen 2021

Spændingen i spisesalen var til at tage at føle på, da alle elever og medarbejdere på HCI mandag eftermiddag var samlet for at se en livestreaming fra undervisningsministeriet, hvor Børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil skulle afsløre, hvilken af de 3 finaleskoler, som skulle modtage "Undervisningsmiljøprisen 2021".


Den samlede nordjyske verdenspresse var også til stede, og man fornemmede, at det godt kunne gå vores vej.


Der gik lidt tid, før eleverne forstod budskabet: At HCI havde vundet!


Udover hæder og ære består prisen af et diplom samt en kontant belønning på 100.000 kroner til den vindende skole.


Efter kåringen brød jubelen løs og så blev der ellers spist lækre lagkager, som køkkenet havde fremstillet i dagens anledning.


Marius Viktor Jensen, som var elev på HCI i det coronaplagede år 2020-21 havde indstillet sin gamle efterskole til prisen, og han var også til stede ved kåringen. Han måtte efterfølgende stille op til fotografering og interview, og mange medarbejdere var forbi for at takke ham for hans indstilling, som altså sad lige i øjet.


Ministeren skulle selv have været på skolen for at overrække prisen, men blev forhindret. I stedet var det administrerende direktør for Dansk Center for Undervisningsmiljø Jannie Moon Lindskov, som overrakte check, diplom og blomster til forstanderne på HCI, Jens Grønhøj og Søren Troelsen.
Om baggrunden for kåringen skriver Dansk Center for Undervisningsmiljø:


Himmerlandscentrets Idrætsefterskole får prisen for deres arbejde med at bevare gode relationer og fællesskaber på tværs af elever gennem et efterskoleår præget af sociale restriktioner og hjemsendelse. Skolen har på kreativ vis fundet på nye måder at udføre aktiviteter og arrangementer på, som bibeholder elevernes motivation og lyst til at være en del af skolen. Skolen har gennem Corona-året lavet arrangementer, der både rammesætter og tager ansvar for elevernes fællesskaber, og samtidig skaber nye måde at lave fjernundervisning på. Det er gjort på en måde så eleverne ikke følte sig alene, selvom de var hjemsendte på grund af Corona.


I august 2021 udpegede Børne-og Undervisningsministeren tre finalister blandt mere end 60 indstillede skoler til Undervisningsmiljøprisen.


Og mandag 27.september blev spændingen så udløst og Himmerlandscentrets Idrætsefterskole blev kåret som endelig vinder.


De øvrige to finalister var Skovvangsskolen i Aarhus og Høje-Taastrup Gymnasium.


Læs mere om prisen  HER