Undervisningen på HCI

Her på HCI vægter vi de boglige - og de idrætslige fag lige højt. 

Det gør vi fordi, vi gerne vil give dig de bedste muligheder for at dyrke dine interesser samtidigt med, at du får det bedst mulige afsæt til den ungdomsuddannelse, du vælger efter HCI. 

     

    9. eller 10. klasse hos os?

    Du kan tage et efterskoleophold her hos os i enten 9. eller 10. klasse. Alt efter om du vælger 9. eller 10. klasse, har du forskellige muligheder for at sammensætte dit ophold her hos os. 

    Vores valgfag

    Her på HCI har vi ikke linjefag. Vi vil nemlig gerne give dig mulighed for at prøve kræfter med en masse forskellige fag og idrætsgrene - måske du endda kan finde din næste store interesse? 

    Hos os vil du:

    • Blive klar til din ungdomsuddannelse
    • Udvikle og styrke din selvstændighed
    • Blive dygtig til at tage ansvar for egen læring
    • Lære at arbejde projektorienteret
    • Afslutte med folkeskolens prøver

    9. klasse

    9. klasse på HCI er et år fyldt med idræt, faglighed og fællesskab. Du kan selv være med til at sammensætte sit skema, der vil veksle mellem boglige fag og nogle af de mange valgfag, som vi tilbyder.  

    Udover de obligatoriske fag du har sammen med din 9. klasse, er der også nogle obligatoriske fag, der er fælles for 9. og 10. klasse. Dem kan du læse mere om længere nede på siden. 


    10. klasse

    I 10.klasse kan du vælge mellem 4 forskellige spor alt efter interesse og i forhold til de tanker, du gør dig med den ungdomsuddannelse, der kommer efter HCI. 

    De fire spor har nogle basisfag til fælles, ligesom der du har nogle obligatoriske fag, hvor alle skolens elever - både 9. og 10. klasse - er sammen. Dem kan du læse om længere nede på siden. 

    Derudover har hvert spor nogle helt særlige sporfag. Du kan læse mere om de fire spor ved at følge linkene herunder. 

     

    Fælles obligatoriske fag for 9. og 10. klasse

    Alle elever på HCI har nogle fælles, obligatoriske fag. Vi har valgt, at alle skal deltage i disse fag, fordi de på hver deres måde er med til at opbygge og styrke det sammenhold, der gennem året opstår i elevflokken. 

     

    Fællesskab

    I faget Fællesskab taler vi om væsentlige sider af livet, som har betydning for vores måde at være sammen på. Det er alle lærere, der på skift har faget, og det tager som regel afsæt i en aktuel begivenhed eller i nogle personlige oplevelser.

    Fællesskab er obligatorisk, og du har det 2 gange om ugen. Den ene gang piger og drenge hver for sig og den anden gang hele elevflokken samlet.

    Gymnastik

    Gymnastik er en vigtig del af HCI. Det binder os sammen som elevhold og styrker fællesskabet. Derfor er Gymnastik ét af vores obligatoriske fag.

    Måske har du aldrig dyrket gymnastik før, men hos os kan alle være med. Vi tilpasser øvelserne, så alle får noget ud af træningen. I nogle lektioner træner vi alle sammen, mens vi i andre er opdelt i drenge og piger. Vi har fællesgymnastik 1 gang om ugen det halve af året, mens vi har drenge- og pigegymnastik 2 gange om ugen. 

    I Gymnastiktimerne arbejder vi med grundgymnastik og grundtræning, så du får bedre kropsbevidsthed, motorik og fysisk form. Det kommer dig til gode i dine andre idrætsfag. I løbet af året kommer vi igennem en række forskellige gymnastikdiscipliner. I foråret laver vi ca. 14-18 opvisninger, hvor vi viser, hvad vi har lært i løbet af året.

    Glæd dig! Det giver et kæmpe kick, når alle brikkerne falder på plads og hele holdet finder rytmen sammen på opvisningsgulvet.

    Dans

    For de fleste er dans et ret ukendt område, men på HCI kan – og skal - alle være med, når vi valser, twister og rocker os igennem mange forskellige genrer og stilarter. I faget Dans lærer vi vores krop at kende gennem rytmer og vi oplever glæden og fællesskabet ved at danse sammen.

    Vi kommer til at prøve kræfter med den fornemme Les Lancier, den swingende jive og mange andre danse. Og vi kommer til at grine. Meget. Så puds danseskoene, varm lattermusklen op og glæd dig til obligatorisk Dans.

    Fællessang

    To gange om ugen har vi fællessang. Her kan du opleve glæden ved at synge sammen med andre. Vi synger forskellige danske og udenlandske sange og ofte med dertilhørende anekdoter omkring sangenes tilbliven og/eller kunstnerens baggrund. Vi synger sange af ældre dato samt nyere musik fra moderne kunstnere. Indimellem vil vi lave medleys, quiz, kareoke og opdelt sang imellem drenge og piger.


    Du får også viden om sang og musik som en væsentlig del af dansk kultur og historie, og indimellem vil der være forskellige teoretiske inputs.